Ada Programming $WikiTagline
 

PmWiki permet protegir amb contrasenya determinades parts del wiki. Les contrasenyes es poden posar a pÓgines individuals, a WikiGroups?, o a tot el wiki. Tingui en compte que els mecanismes de protecciˇ amb contrasenyes descrits aquÝ sˇn una petita part de la seguretat del sistema (i del wiki), faci un cop d'ull a PmWiki.Security? per mÚs informaciˇ.

PmWiki soporta moltes formes d'accÚs a les pÓgines del wiki:

Les contrasenyes read permeten veure els continguts de les pÓgines del wiki.
Les contrasenyes edit controlen l'ediciˇ i la modificaciˇ de les pÓgines del wiki.
Les contrasenyes attr controlen qui pot posar contrasenyes a les pÓgines (i potencialment altres futurs atributs).
Les contrasenyes upload controlen l'accÚs a les opcions de pujada d'arxius al wiki (si la pujada d'arxius estÓ habilitada).

Finalment, hi ha un accÚs admin per tot el wiki sencer que permet a un administrador treure i possar les contrasenyes posades a qualsevol pÓgina individual o grup de pÓgines.

Per posar una contrasenya a una pÓgina individual, afegeixi ?action=attr a la URL (adreša de la pÓgina) per accedir als seus atributs. Li pot demanar que introdueixi un nom d'usuari i una contrasenya; el camp de nom d'usuari NO es fa servir en el PmWiki. Pot posar la contrasenya d' admin o pot posar la contrasenya d' attr que afecta aquella pÓgina. Desde la pÓgina d'atributs vostŔ pot fer i desfer amb les opcions read, edit, o amb les contrasenyes d' attr de la pÓgina. En el formulari d'atributs posi les contrasenyes en text normal; PmWiki les encriptarÓ automÓticament.

Per posar contrasenyes a un PmWiki/WikiGroup sencer, editi els atributs de la pÓgina PmWiki/GroupAttributes dintre del grup. Per exemple, per canviar els atributs del grup PmWiki pot modificar els atributs de PmWiki.GroupAttributes.

Al PmWiki, les contrasenyes de pÓgina van per sobre de les contrasenyes de grup, les contasenyes de grup van per sobre de les contrasenyes per defecte, i la contrasenya d' admin va per sobre de totes les contrasenyes. Aix˛ dona molta flexibilitat en el control de l'accÚs a les pÓgines del PmWiki.

La contrasenya especial "nopass" pot utilitzar-se per crear pÓgines sense contrasenya entre pÓgines protegides per grup, o crear un grup sense contrasenya en un wiki sencer amb contrasenya.

Per defecte, PmWiki estÓ configurat amb les contrasenyes de read i edit buides a tot el wiki sencer (permeten a qualsevol veure i editar pÓgines), la contrasenya d' attr estÓ bloquejada per els grups Main i PmWiki, i la contrasenya d' admin estÓ bloquejada completament. Per mÚs informaciˇ de com posar les contrasenyes d' admin o global, faci un cop d'ull a PmWiki.PasswordsAdmin.

<< | PmWikiCa.═ndexDeLaDocumentaciˇ | >>